Menu
Gildia Pióra na Patronite

Na fali fal

Teksty z obrazami - Na fali fal - exsilentio
Na fali fal - exsilentio

Życie to nie morze.
Rzadki w nim zalśni szept ponętny,
Rzadkie rozpalają noce zorze
Rzadkie nieznanych głębin otmęty.
Życie to w jednej chwili ja i Ty,
A w drugiej jak gęste krople deszczu
wszystkie inne, wędrujące obok, światy.
A jednak jest w tej wizji coś jeszcze.
Jest wiatr warkoczem szepczący nasze dusze.
Jest cisza między rozsypanymi gwiazdami,
I ten z ciszy dwojga ust deszcz wzruszeń.
I jest Bóg między nami.

Quid Quidem

41 959 wyświetleń
581 tekstów
6 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!