Menu
Gildia Pióra na Patronite

życie i śmierć.

życie? to jedynie podróż.
to droga do tego co pewne.
ścieżka którą wszyscy podążamy,
chociaż boimy się jej końca.
to ulotność chwili i jej piękno.
to wir, w który wpadamy by zapomnieć;
wir w którym wszystko trwa.

śmierć? to cel naszej podróży.
jedni dążą do niego za szybko,
inni błagają by już nadszedł.
to strata pewności "co dalej?".
to wieczność w której przyjdzie nam
wszystkim nie żyć.
to przyszłość której nie unikniemy.

życie i śmierć? to rozgrywka.
nieustanna walka o dobre jutro.
więc nie bój się.
życie nieustannie stawia Ci
wyzwania, którym możesz podołać.
wierz w siebie! śmierć to nie rozwiązanie!

wieć dąż do niej, lecz powoli,
bo gdy wyprzedzisz czas,
będzie już za późno.

983 wyświetlenia
6 tekstów
1 obserwujący
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!