Menu
Gildia Pióra na Patronite

Droga

Życie to ..
jakaś kręta droga
zakręt za zakrętem
Skrzyżowania, ronda
kręcimy się w kółko
błądzimy pędząc na skróty

Autostrada do szczęścia
okazała się ślepa uliczką
Żałujemy stracony czas

Wypadamy z zakrętu
pędząc za szybko
ścigamy szczęście
a ono jak horyzont
zawsze ucieka

Łamiemy przepisy
nie patrząc na znaki
los wystawia mandat

Jeden pędzi jak pirat
inny zawalidroga
każdy ma swój czas
i inna odległość

Jeżdzisz przepisowo
ktoś na ciebie wpadł
czołówka
pytasz dlaczego

Stajesz na skrzyżowaniu
nie wiesz w którą stronę iść
po lewej niepewność
po prawej znana samotność

103 442 wyświetlenia
1204 teksty
141 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!