Menu
Gildia Pióra na Patronite

29#

Życie przemija
chwytam się brzytwy
i pogrążam się w mroku
przede mną tunel
długi, jak chiński mur
a nawet dłuższy
nie zwlekam
idę
nicość wita się ze mną
ciemność stoi przy moim boku
słońca już nie ma
został tylko oddech na ścianie
lekko ostry
zataczający koło.

16 303 wyświetlenia
230 tekstów
10 obserwujących
  • Hares

    21 May 2023, 18:59

    Mój chiński mur jest dłuższy niż on sam. Pogoda duszy nie sprzyja zrobienia podkopu :)
    Często tak mam :)

    Pozdrawiam. :)

    od AShER, Ciska, Alojzy Chromola
  • Victoria Angel

    21 May 2023, 18:47

    Skąd takie mroczne myśli?

    od Cenos i Hares
    • 21 May 2023, 18:56

      Gdybym Ci napisał, to bym się zdradził. Więc musi zostać, tak jak jest.

      od Hares
    • Victoria Angel

      21 May 2023, 18:58

      Ok. jak tajemnica to tajemnica.

      od Hares
  • IceCherry

    21 May 2023, 17:20

    To zaraz przegonimy chmury i jakiś promyk wpadnie :))

    od Blanca87, Cenos, Bromba
    • 21 May 2023, 18:00

      No pewno
      we dwóch nie dalibyśmy rady?!
      pfu...

      od Hares