Menu
Gildia Pióra na Patronite

przemyślenia

Życie pochłania całkowicie bez reszty
Z dnia na dzień człowiek nabiera rozpędu
Czasami nie zastanawia się nad tym, co będzie
Płynie wartko z nurtem chwili
Przychodzi jednak taki moment
Kiedy orientuje się, że to nie tak ma wszystko wyglądać
Przecież chce czegoś zupełnie innego
Wydaje mu się, że na zmianę czegokolwiek
Jest już za późno
Sądzi, iż to już niczego konstruktywnego nie przyniesie
To?
Czym jest To?
Do CZEGO tak naprawdę dąży w życiu?
Prawdziwe wartości czekają gdzieś cichutko
Nieśmiało wychylając się z pomiędzy stert
Spraw koniecznych, obowiązkowych
Czy aby na pewno tak powinno być?
Przecież człowiek tak naprawdę nic nie musi
Jest wolny- teoretycznie
Czy w praktyce potrafi to zastosować?
Czasami wygodniej nie zastanawiać się nad sobą
Jednak czy wygodniej znaczy lepiej?

1246 wyświetleń
19 tekstów
1 obserwujący
  • R.A.K.

    16 December 2011, 09:42

    Tak możesz pisać jak będziesz sławna... teraz wypada pisać dobrze...
    Pozdrawiam

  • Xioo

    15 December 2011, 21:18

    Strasznie ciężko się czyta. Z trudem dobrnąłem do końca.
    Wersy aż rażą w oczy - nieharmonijne, strasznie trudno pozlepiane wersy - nie tematycznie, a słownie. Nie ma "tego czegoś". Słabo, słabo.