Menu
Gildia Pióra na Patronite

Armia archaniołów

Życie nie jest łatwe, tak powiedział Bóg,
Jest wiele drogowskazów, ale jeszcze więcej dróg.

Nikt nam nie pomoże, nawet sam nasz los,
To on wszystko zmienia, gdy wodzi nas za nos.

Ale nie lękajmy się, bośmy armia archaniołów,
Nie lękajmy się, bo my odrodzimy się z popiołów.

Potrafimy wiele, gdy gwiazdy gubią światło nocy,
Nie potrzebujemy rad i boskiej wszechmocy.

Trafieni zatrutym grotem, ze strzały amora,
Wiemy kiedy na miłość, a kiedy na gniew pora.

I jedyną, w życiu naszym, prawdziwą wskazówką,
To dźwięk pergaminu, pod stalową końcówką.

22 080 wyświetleń
187 tekstów
5 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!