Menu
Gildia Pióra na Patronite

Przeplatanka

Życie na wznak
Pada przed wyborami
A jego codzienny smak
Zalatuje problemami

Znów jakiś gość
Skopał swój kalendarzyk
Bo miał już dość
Kolorowych witraży

Deszcz zbawia mnie
Pot zmywa z mojej skroni
Wciąż szukam we śnie
Tej zaginionej dłoni

Tęsknię...

48 111 wyświetleń
592 teksty
92 obserwujących
  • kuloodporna

    28 February 2021, 21:39

    😢

  • No_One_

    3 September 2011, 11:21

    Masz talent do pisania , po prostu.

    Pozdrawiam

  • 30 August 2011, 23:12

    Piękny.

  • PetroBlues

    23 August 2011, 12:23

    Ech...a blada dłoń wciąż rozpływa się w powietrzu gdy usiłuje ja chwycić...

    Miłego dnia:)

  • Inel

    23 August 2011, 01:24

    Piękny ten wiersz. Tak wiele emocji przy niewielu słowach. Po prostu coś wspaniałego. I tęsknota wyrażona w małych gestach jest bardziej realna. ;)
    Pozdrawiam. ;)

  • AnnMaria

    23 August 2011, 00:21

    Najbardziej mnie urzekła ostatnia strofa.
    Kolorowych!