Menu
Gildia Pióra na Patronite

łap szczęście

życie ma dziś smak poziomek
nagrzanej słońcem słodyczy
jak twoje usta czerwonej
rozpływa się na języku

trawa łaskocze policzek
leżę wpatrując się w błękit
i miękkie puchate liczę
beztroskie niebne owieczki

świerszcze cichutko cykają
motyle dwa na sukience
przysiadły zdziwione
już lato
prosto do rąk wpada szczęście

1805 wyświetleń
30 tekstów
5 obserwujących
  • 12 January 2016, 22:00

    Pięknie otwierasz drzwi wyobraźni :)

  • funeralofheart

    11 January 2016, 00:14

    A tu piękny liryk :)

  • fyrfle

    5 July 2015, 21:32

    Tak nie wiele niby trzeba ku szczęściu, a ja ciągłym nienasyceniem jestem w tym.

  • zapach_bzu

    1 July 2015, 21:19

    Ale się miło zrobiło :)

  • słoneczniki

    30 June 2015, 19:51

    Ciepły, pełen optymizmu wiersz. .. jak lato, które maluje uśmiech

  • mill

    30 June 2015, 19:44

    ..tak...bardzo ładny wiersz ;).....

  • sentymentalna_

    30 June 2015, 16:49

    Bardzo przyjemny wiersz, podoba mi się określenie "beztroskie niebne owieczki" :)

  • Malusia_035

    30 June 2015, 16:28

    smakowity i lekki takie najbardziej lubię :))

    Pozdrawiam Serdecznie :))

  • czasem_wciskam_escape

    30 June 2015, 14:31

    Aniu.... czekałam na kolejny wiersz i jest. ciesze się :-) poziomki, lato, świerszcze... słyszę to, smakuję i czuję :-) pozdrawiam ciepło ;-)

  • krysta

    30 June 2015, 14:15

    łapię ;))
    sympatyczny wiersz.
    pozdrawiam :)