Menu
Gildia Pióra na Patronite

los lotosu

życie kwiatów
podobne jest do ludzkiego losu

róża jest królową piękności
towarzyszy uczuciom wzniosłym

leśny fiołek, choć żyje w skrytości
jest skromnym, wolnym i radosnym

chryzantema w przeznaczeniu smutnym
chyli głowę nad mogiłą

ale wszystkie skończą żywot
pod postacią zgniłą

69 597 wyświetleń
635 tekstów
15 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!