Menu
Gildia Pióra na Patronite

przysięga hipokratesa

Życie jest takie piękne
Więc warto bardzo żyć
A jakiś bandyta w Internecie
Porównał noszenie maseczek
Do zagazowywania w Auschwitz
Ludzi przez Niemców.

Nikt nie reaguje
Nikt nie wydał temu czemuś
Nakazu opuszczenia kraju
Wraz z rodziną
Do trzeciego pokolenia

To zezwierzęcenie
Najprawdopodobniej jest lekarzem
Kto pytam
Jaka uczelnia
Jacy nauczyciele
Powołali do życia takie zło

Kuźwa dziennikarze !
Czemu zapraszcie margines do studia
Rynsztok gównianej wolności
Co się z wami porobiło
Wynaturzenia trzeba tylko zwalczać

A ty dyrektorze szpitala
Gdzie ta zaraza pracuje
Czemuś go nie zwolnił
Niech się sądzi
I nie pozwól mu wejść do szpitala
Nawet gdyby jaki sędzia
Przewrócił go do pracy
Lepiej mu płeć niezasłużoną
Antyczłowieczą wypłatę
A nie wpuść
Zło ma być stygmatyzowane
Jak Bóg Kaina na czole rzeźbił

297 745 wyświetleń
4773 teksty
34 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!