Menu
Gildia Pióra na Patronite

Warto czekac

Życie jest pełne walk i rywalizacji.
Wygranych i przegranych.
Dla tych ostatnich walka jest końcem, ale i nowym początkiem.
Są przegrani w przyjaźni.
Są przegrani w biznesie.
Są przegrani w miłości.
Ci ostatni są najbardziej nieszczęśliwi,
ponieważ nikt nie może im pomóc - jedynie nowa miłośc,
nowe uczucie,
nowy człowiek.
Kiedy cierpisz w miłości pomyśl sobie o tym jakiego szczęścia zaznasz kiedy znajdziesz w końcu tą jedyną osobę przeznaczoną dla Ciebie.
Może do tej pory właśnie zawodziłeś się.
Może myślałeś, że jest z Tobą coś nie tak.
Z biegiem czasu stawałeś się dla siebie coraz mniej atrakcyjny.
Ale w końcu
na Twojej drodze pojawiła się właśnie ta osoba.
Ta osoba, która potrafi wydobyc z Ciebie właśnie te cechy jakie z biegiem lat powoli,
powoli skrywałeś w najgłębszych zakamarkach serca.
Z czasem stajesz się coraz radośniejszy.
Coraz bardziej otwarty.
Twoi znajomi nie mogą uwierzyc, że jesteś tą samą osobą co kilka miesięcy temu.
Promieniejesz szczęściem.
Widac to na twarzy.
Czy warto było czekac właśnie na tą miłośc???
Z całą pewnością powiesz, że tak.
Jednak najśmieszniejszym szczegółem w całej tej sytuacji jest fakt, że tą osobą okazuje się ktoś ci od dawna..................
............ZNANY.......=)

4124 wyświetlenia
64 teksty
3 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!