Menu
Gildia Pióra na Patronite

wieczorny spacer

życie jest jak wieczorny spacer
idziesz na początku bez celu
jedynym sensem jest IŚĆ
bez konkretnego przystanku
mijasz wielu ludzi
jedni dopiero wychodzą z domu
inni już wracają
po pewnym czasie uwiadamiasz sobie
po co wyszedłeś
znajdujesz cel i drogę
ale czasem wieczorna mgła
zwodzi z drogi

wieczorny spacer jest jak życie
na początku żyjesz bez celu
jedynym sensem jest ŻYĆ
nie zwracasz uwagi jak żyjesz
na swojej drodze spotykasz wielu ludzi
jedni dopiero się rodzą
inni umierają
dopiero po czasie uwiadamiasz sobie
że przyszedłeś na ten świat by być tym a tym
by być takim a takim człowiekiem
zło zaślepia nas
i zwodzi z drogi

1212 wyświetleń
11 tekstów
1 obserwujący
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!