Menu
Gildia Pióra na Patronite

życie cz.1

Życie jest jak materiał
najpierw piękne, czyste
zaczyna wyhaftować
najpierw białą nicią
później innymi kolorowymi
Z biegiem czasu
materiał jest już
gotowy do oddania
Tylko jakiś poszarzały
stary i brudny
aż w końcu
robią się dziury
coraz większe i szersze
które w końcu przedzierają się
na mniejsze kawałki materiału
I kończy się Miłość
I kończy się życie...

5202 wyświetlenia
31 tekstów
1 obserwujący
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!