Menu
Gildia Pióra na Patronite

Życie

Życie jakże by cię opisać
Jako niekończącą się historie zmartwień i zawodów
A może jako dobre chwile szczęścia i nadziei
Życie jest tylko jedno dla każdego
I dla każdego będzie inne

Nie poddawaj się gdy życie da ci w kość
Bo czas może wszystko obrócić w proch
Z chwili na chwile jak z kwiatu na kwiat
W mgnieniu oka może zmienić się twój świat

Rodzimy się by umierać
Lecz nie ma nad czym ubolewać
Życie warte jest poznania,
Jego sekretów skosztowania

Warto pamiętać dobre chwile
I uczyć się na tych złych
Nic nie dzieje się bez powodu
Słońce nie zachodzi bez wschodu

10 855 wyświetleń
68 tekstów
0 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!