Menu
Gildia Pióra na Patronite

Życie

Życie!
Ciągła wędrówka z głową ku górze skierowana…
Bitwa ze smutkiem, bólem, porażką…
Bitwa kolce depcząca…
Pełna płaczu pięknego w swej prostocie
Płaczu prawdę dającego
W najczystszej postaci…
Bitwa o szczęścia wygraną…
Walka o scenariusz łaskawy…
Z rolą zadowalającą…
Życie!
Bajka nie zawsze z dobrym zakończeniem
Lecz zawsze bajka…
Z wspomnieniami na zawsze i wszędzie…
Z czasem…
Który wciąż płynie…
Który wciąż czegoś uczy…
Który bez przerwy gna do przodu…
Z czasem…
Dającym nadzieję…
Nadzieję…
Na koniec łez i cierpień…
Życie!
Tak jak różę kaleczącą
Tak Jego ….. Każdy pragnie…

1139 wyświetleń
9 tekstów
0 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!