Menu
Gildia Pióra na Patronite

Nie patrz w przeszłosć

Życie biegnie do przodu, a w raz z nim płynie czas
Tego co już się stało, nie przywróci nikt z nas
Jeśli coś już minęło, drugi raz nie powróci
Trzeba żyć dniem dzisiejszym, nie przeszłością się smucić
Piasek życia wciąż leci, nowe odlicza chwile
Nie goń za starym życiem, bo to stracone mile
Lepiej biegnij do przodu, jak w wichurę powietrze
Z dala wymijaj smutki, z życia bież co najlepsze
Nie oglądaj obrazów, w lustrze swojej przeszłości
Ciesz się obecną chwilą, pięknem teraźniejszości

10 616 wyświetleń
40 tekstów
4 obserwujących
  • jacqeline

    9 September 2011, 21:49

    Super wiersz i jeszcze lepsze proste ale jakże ważne przesłanie.Pozdrawiam