Menu
Gildia Pióra na Patronite

Po klatce

"Życia nie mierzy się ilością oddechów, ale ilością chwil, które zapierają dech w piersiach"
Maya Angelou

Człowiek od dziecka
ciągle czegoś szuka

jeszcze nie wie gdzie to jest
ale próbuje dotknąć każdej rzeczy

nie wie wszak jak wielki świat
go otacza i nie rozumie

z czasem pojmuje więcej
i zaczyna odczuwać bardziej

ale nie ma czasu by się tym zachwycić
czasem przystaje ,spojrzy
ale nie dostrzega jeszcze różnicy

biegnie dalej,bo musi dogonić
wszystkich niewidzących

a gdy już pogubił wiele liści
i postanawia się zatrzymać

nie ma sił by złapać tych
wszystkich motyli
które mu uciekły

bezradnie zamknął wszystkie drzwi
by sercu otworzyć oczy...
https://www.youtube.com/watch?v=D3PDoxrsE48&ab_channel=SamuelsenMusicVEVO

65 917 wyświetleń
735 tekstów
45 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!