Menu
Gildia Pióra na Patronite

O skrawku nieba, do którego sięgam

zwykła jestem
nie chodzę po wodzie
nie obracam cierni w słowach
drżę w chłodnym dystansie
i ze smutku - płaczę

patrzę ludziom w oczy
nasłuchuję dźwięku w słowie
szukam w okruchach rozbitego dnia
delikatnego drżącego ja
i karmię - tym, co mam

pewnie jeszcze nie wiesz,
więc i zgodzić się nie możesz,
że świadomość - wyrasta z tła
jak figura
nie jest dobra, ani zła
tylko jest

24 279 wyświetleń
527 tekstów
51 obserwujących
  • 25 October 2018, 04:57

    Dobrej nocki :))

  • Gaia

    24 October 2018, 19:11

    Dobranoc ;))

  • Gaia

    24 October 2018, 19:04

    pora_ żka?
    o proszę... można? można! Idę.
    i nie wiń mnie w tej s_prawie
    ja bez_winna
    bez_wonna
    o! tańczę z lampami
    co to ja.. acha....
    a co ty tam wiesz ?
    że co, żee.. ten, albo i nie...

    Kończę, bo właśnie usnęła. Nie budź

  • 23 October 2018, 21:51

    Oj Becik... tu winem wspierana
    nie straszna mi z Tobą porażka
    i wstyd aż do rana :D

    Dobrej nocki. :))

  • Gaia

    23 October 2018, 20:56

    oj tam, zaraz sprać...spierać
    a nie przyznałam że zwykłam?
    a nie dodałam jak każdy?
    to przecież plama nie była
    kleks mały jedynie
    no kropka zaledwie
    a tyle gadania
    doprawdy

    i poszła... po moc do Tuwima
    :D

  • 23 October 2018, 17:41

    Wypadałoby sprać... spierać...
    ale nie zwykłem stosować przemocy. ;)
    Uśmiech zostawiam :))

  • Gaia

    23 October 2018, 12:19

    Spierać się zwykłam, więc dodam - zwykła, jak każdy człowiek.
    Dzięki za pozdrówki i uśmiechy. Kłaniam się Cris i Arti.
    Miłego :)

  • Cris

    22 October 2018, 19:51

    Refleksyjnie...pozdrawiam:)

  • 19 October 2018, 21:22

    Nie zwykłem się z Tobą tak bez zająknięcia zgadzać, więc rzeknę:
    - Niezwykła. :)
    Dobranoc. :))