Menu
Gildia Pióra na Patronite

***

Zwyczajnie bywam,
jak powietrze którym oddychasz.
Stąpam boso po skale odmiennej świadomości,
niepoznaną naturą, absolutnie sobą.

Tropiąc ślad przyszłości, oddycham.
Dzień z nocą nie zaprzeczą,
oboje sceną poczynań.

tylko pustka czyha…

Czas i miejsce więzieniem.
Schowam się za westchnieniem,
w pobliżu każdej minuty Twoich spraw.
Przeznaczeniem pozostaję,

na ten czas…

8402 wyświetlenia
97 tekstów
7 obserwujących
  • HeLkon

    3 November 2015, 02:22

    Bardzo ładny ten wiersz.

  • nicola-57

    26 September 2015, 17:18

    Bdb

  • Cris

    25 September 2015, 21:20

    świetny tekst:
    ""Zwyczajnie bywam,
    jak powietrze którym oddychasz. '' - pięknie.

  • sentymentalna_

    25 September 2015, 20:38

    Bardzo dobry, podoba mi się.