Menu
Gildia Pióra na Patronite

Czarny i biel

Zwyczajna kreda miast pióra w dłoni.
Czarnego papieru arkusze.
Całkiem możliwe że zamiast słowem
szkicem Was dzisiaj poruszę.

Na ciemnym tle biel chmurek ukryję
jak rozdmuchuje je wiatr
i płaty śniegu już topniejące
na... stromych stokach Tatr.

Albo Konwalii maleńkie dzwoneczki
co tylko... białym być może.
Nie rymem w wersach i białym wierszem
a... kredą obraz stworzę.

I będę prawie jak Pablo Picasso
lub słynna Coco Chanel.
Użyła przecież tych samych barw
czarnego i... śnieżną biel.

55 161 wyświetleń
395 tekstów
57 obserwujących
  • agniecha1383

    17 May 2014, 20:56

    Wszystkich witam ponownie:)Ale też dziękuję za miłe komentarze jak i Tym którzy doceniają:)
    Gerardzie z uśmiechem dziękuję... myślałam raczej że wiersz jest marny chociażby dlatego iż wcześniej posiadałam większą różnorodność odkrywania kolorów we wszystkim co widziałam:)Ale... rozkręcę się:)Jak to się mówi: pomalutku i do przodu:)Pozdrawiam Was serdecznie.

  • Seneka 18

    17 May 2014, 09:29

    Tyle piękna w każdym słowie... aż chce się czytać takie wiersze.

  • taktojax

    16 May 2014, 21:56

    Gdy czarne z bielą się łączy
    zmysły połączy
    Odda ludzkie dążenia
    poznania szarości spełnienia