Menu
Gildia Pióra na Patronite

Zgliszcza

Z wrażeniem pustki
na brzegu życia
siedzi w ruinie uczuć
pozamykana
miłość

żarzące jeszcze
iskierki pragnień
bezradnie walcząc
o przeżycie
gasną
jedna
po drugiej

W głuchej ciszy
zostaje smutek
karmiony żalem

Nadzieja łapczywie
szuka powietrza
krztusząc się
dymem zgliszczy

Los chichocze
coraz głośniej
z serca które wierzy
że go odmieni...

19 405 wyświetleń
295 tekstów
23 obserwujących
  • kati75

    27 January 2019, 10:07

    przepiękny wiersz Iwonko:-)))pamiętaj czekam uściski*

  • I.Anna

    21 January 2013, 14:18

    Czasem nadchodzą takie chwile i wtedy gdzieś rodzą się takie właśnie słowa i obrazy...
    Ponownie dziękuje za cenne dla mnie opinie i zostawiam pozdrowienia

  • 21 January 2013, 00:39

    Smutny i Piękny

  • I.Anna

    20 January 2013, 21:57

    Aniu i Agnieszko bardzo wam dziękuję za Wasze opinie. Dziękuję również za fiszki, bardzo mnie zaskoczyła ich ilość.
    To dla mnie zaszczyt znaleźć też swoje słowa w Waszych zeszytach.
    Wielkie dzięki.

  • agniecha1383

    20 January 2013, 20:31

    piękny...

  • Pechowa_

    20 January 2013, 20:31

    Przepiękny wiersz!
    Zabieram do Siebie :)
    Odnalazłam cząstkę Siebie..

  • I.Anna

    20 January 2013, 20:21

    Trochę inaczej niż zazwyczaj.
    Tutaj przekonałam się że słowa nie zawsze muszą być ubrane w rymy...
    Pozdrawiam... jeśli ktoś zechce poczytać