Menu
Gildia Pióra na Patronite

***

Zwracam Ci dziś wolność -
kochany mój
wiadro łez i trudów znój
Już Ci nie kocham
- nie obchodzisz mnie
Przestałam po Tobie szlochać
Bo odkochałam się
Nareszcie wolna czuję się...
Zaślepiona blaskiem Twego wizerunku
wyzbyłam się dla Ciebie wszystkiego
- nawet do siebie szacunku
Oddałam Ci tak wiele...
A Ty nawet nie starałeś się być moim
przyjacielem
Marzyłam - by nasza miłość została
uczczona w kościele,
a nasi znajomi cieszyli się naszym weselem
Wtem odkryłeś przede mną twarz swą prawdziwą:
szpetną, obłudną i chciwą!
-"Jakże teraz Ciebie nienawidzę!" - krzyczy me serce z głębi udręczonego ciała
I pomyśleć,
że kiedyś tak bardzo Cię kochałam...

24 186 wyświetleń
104 teksty
2 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!