Menu
Gildia Pióra na Patronite
Wiersz

Mały czarny kot

zwłaszcza w takie noce jak ta
razi światło latarni

zaginając rzeczywistość

wiatr szepty wyrywa
z piersi niezłomnej
gdy smutek szlocha na okiennice

i słyszę - nie w czas
namiętności pomylone
które milcząc tylko zrozumiesz

jak oddany przyjaciel
wciąż mi się w myślach przeciągasz
gdy tak się dłużę

sama w sobie

spalamy się zimnym ogniem
w chwili stworzenia
tajemny człowiek

Inspi. Incognito

26 014 wyświetleń
524 teksty
59 obserwujących
  • Papużka

    15 November 2020, 22:54

    Misie to też fajne żyjątka... :)
    Pozdrawiam

    od yestem
  • 15 November 2020, 22:22

    Przypomniała misię taka prehistoryczna piosenka o kalekim psie...
    "Mały biały pies... bez łap...." :P:D
    Pozdrawiam. :))

  • Papużka

    7 June 2020, 12:51

    Blondi - zawsze wracam... :)

  • Pechowa_

    7 June 2020, 11:59

    Moja Piękna ;)
    Wróciła z przytupem ;)

  • scorpion

    7 June 2020, 11:16

    W Twojej głowie muszą się dziać straszne rzeczy, że tak pięknie piszesz...

  • Lacrimas

    7 June 2020, 09:37

    zimnym ogniem nie zapalisz
    nawet papierosa.

    ale człowiek -
    będzie ocierać się jak koty

    byle tylko miau, heh.

  • szpiek

    7 June 2020, 08:26

    Zauważyłem lekką zmianę stylu, języka 😊