Menu
Gildia Pióra na Patronite

czekoladowość

Teksty z obrazami - czekoladowość - Monika M.
czekoladowość - Monika M.

zwieńczyć ciasto czekoladą zachciałam
w rondlu ją pichciłam
drewnianą łyżką mieszałam kakao z masłem cukrem i wodą
zapatrzyłam się w pachnącą lawę
uwalniającą tkliwość
przeszłość w niej zobaczyłam
fragmenty nasze...

zastygać zaczęłam polewą czekoladową
wstrząsnęłam się
na koniec zwrotu akcji dokonałam
wycisnęłam do niej cytrynę
zmieszałam...
jutro zjem naszą przeszłość
podzielę ją z gośćmi

25.12.2019, 1.11

33 795 wyświetleń
282 teksty
28 obserwujących
  • Monika M.

    8 July 2020, 06:34

    Dokładnie tak było!:)

    od yestem
  • 7 July 2020, 21:08

    Wariacje sercowo - kulinarne... Czasem odrobina kwasku pozwala się ocknąć i zmienić smak życia. :)
    Pozdrawiam. :))