Menu
Gildia Pióra na Patronite

Nie chwaląc się

zwiedziłam wiele miejsc
patrząc nie swymi oczami
czytając innych ze słów

wierzyłam w piedestały
i tych którzy na nich stoją
w modlitwie wytrwale

zagubiłam się gdzieś
poznając po drodze niebo
od piekła nie odstając

a może to tylko zabawa
głupia gierka na czekanie
w którą nie umiem grać

i przychodzą takie noce
gdy sen nie przytula powiek
a z poduszki rwie się szept

25 988 wyświetleń
524 teksty
59 obserwujących
  • kati75

    8 February 2018, 11:57

    papużkowy wiersz jak zwykle zachwyca:-)

  • Papużka

    8 February 2018, 09:49

    :)

  • 8 February 2018, 08:39

    bardzo ładny wiersz , nienawidzę takich nocy....

  • giulietka

    8 February 2018, 07:35

    Każdy ma takie noce, kiedy nie widać nic a nic, ale później przychodzą najpiękniejsze poranki.
    Pozdrawiam:)

  • 8 February 2018, 00:27

    Ararauna niezwykła. :)
    Piękny tekst.
    Dobranoc. :))