Menu
Gildia Pióra na Patronite
Wiersz

Emocjonalne wariacje

Zwariowana noc
Zmęczona słowami
Przeplataniem włosów
Odchodzi za horyzont

Kupidyn jest ciekawy wniosków
Układa się wśród suchych traw
Wdmuchuje zapach letnich ziół
W nasze nozdrza i drwi

Świt nie pozwala tu zostać
Niebawem zbudzi się świat
Słońce zawstydzi nas oczekiwaniem
Może to lęk przed dojrzałością

Uczucie że mnie kochasz
Chcesz ze mną zostać
Pozwala mi odejść
Nie rozumiem, dlaczego..

15 745 wyświetleń
139 tekstów
21 obserwujących
  • 17 May 2022, 20:11

    Bardzo ładny wiersz. Ale dlaczego odejść jeśli jest miłość. Ja bym został.

    od Hares, Kasandra48, ryksza