Menu
Gildia Pióra na Patronite

całopalenie

http://www.youtube.com/watch?v=g7w9EHNZcYM
zwalczając swoje wady
sobie życzę nieba
nie polowania

i tobie

szansa poznania
uniesienia duchowe
ponad cielesne

moje wtedy
twoje niebo
bądź jakie

moje wady twoje
fundamenty nasze

kobieta - pazerność zaciętość
chce posiadać wszystko
nie daruje niczego
gderliwość drobiazgowość
emocje cyklu

mężczyzna - zarozumialstwo
bo co tam wie baba
egoizm dążący do celów własnych
hmm... idealny
nie geniusz dobroci
dobry ile może

jakość czynów przechodzi na sprawcę*

miał plan niszczenia
ten który był przed tobą
kto tylko niszczy nie stwarza ?

do przodu kto cię popchnie
na jutro... miłość wciąż nową
by znaleźć prawdę
tam gdzie ona jest

jestem dziełem
ty... arcydziełem

podziwiam
choć nie rozumiem

wybieram w sumieniu
odrzucam chaos

podziwiam
Kreatora

84 105 wyświetleń
2127 tekstów
24 obserwujących
  • 10 June 2014, 19:58

    Prześwietny wiersz! :)
    Jeszcze do niego wrócę, pozdrawiam!
    W.

  • 10 June 2014, 12:47

    Mocny i dobry tekst. Tylko czy wszyscy go zrozumieją?Pozdrawiam.