Menu
Gildia Pióra na Patronite
Wiersz

Krok nie w tę stronę

Zwabiony szelestem
Traw tataraku
Podziwiam z przerażeniem
Jak wzburzone fale uderzają o brzeg rozbijając wybujałe nadzieje

Jak kamień w wodę rzucony
Niczym kotwica
Ciągnie zbłąkane myśli na dno

Balansuję pomiędzy kroplami
Na pomoście
Ze złamanych obietnic
Nucąc w żałości duszy
Melodię słów
Rzuconych ze złością na wiatr

Tylko słońce nieustannie podgrzewa marzenie
Że jednak przyjdziesz
Że odetniemy cumy
I popłyniemy w rejs
Na głęboką wodę

Ale nie wiem czy trafisz

I nie wiem też czy będę jeszcze czekał...

https://youtu.be/mIttIPIc8g4

Muzyka: Własna improwizacja😉

35 645 wyświetleń
300 tekstów
14 obserwujących