Menu
Gildia Pióra na Patronite

Jeszcze pąk

zwabione chwilą myśli
w cieniu niemych wzruszeń
już nagie odpoczywają

źrenice nieśmiało otwarte
do suszy powiek
na deszcz spełnienia czekają

te krople
w dotyku łapczywie spijane
piersią wilgotną nabrzmiewają

pozwól mi znowu pachnieć
i pod westchnieniem twych ust
powoli rozkwitać

53 628 wyświetleń
414 tekstów
159 obserwujących
  • Irracja

    7 February 2011, 08:29

    ... w oczekiwaniu na... pewną podróż...

    ;-)

  • Akte

    6 February 2011, 22:51

    Dziękuję
    postaram się częściej taką nowością odkrywać a tym samym miło zaskakiwać
    pozdrawiam również :)

  • Akte

    6 February 2011, 21:19

    Dziękuję za cenne słowa, wiele znaczą :)
    pozdrawiam ciepło wszystkich

  • Nika789

    6 February 2011, 21:14

    przepięknie zakończyłaś. tak romantycznie. kobieco. ulotnie.

  • 6 February 2011, 20:47

    Zmysłowo. Nie przemawia do mnie jedynie stwierdzenie "do suszy powiek". Ja bym wstawił tam np. zwrot : lekko przesuszone. Ogólnie bardzo pozytywnie. +

  • motylek96

    6 February 2011, 20:46

    cudowne...

  • marka

    6 February 2011, 20:29

    Piękne!