Menu
Gildia Pióra na Patronite

Później jest tylko tunel z czarnym światłem

Zrozum... martwa cisza
wybiera białe wiersze,
które jak lilie staną się strupami
zdzieranymi z kamienia.

Pod nimi jeszcze na moment
mgiełka życia otuli bezruch
i zastygnie
w ostatnim pociągnięciu.

146 998 wyświetleń
1738 tekstów
256 obserwujących
  • 24 October 2011, 04:34

    Dziękuję...

  • marka

    23 October 2011, 20:43

    To już trzecia moja przymiarka i czytanie wiersza.
    Super.