Menu
Gildia Pióra na Patronite

" Tęskne myśli "

(...)
Zrozumiałam że kocham
Nie wiem dokładnie za co
Za obecność...za słowo?
Hmmm...Kocha się za nic
Pojęcia nie mam jak to się stało
Kiedy i kto...co to przepowiedziało
Radio informację podało
TV wszem ogłosiło
Czas na Miłość!
Czy to uczucie wymusiło?
Przymusu nie ma
Internetu czary
Obraz czy zdjęcie
Co mnie zatrzymało...
Przecież nie Twoje ręce
Dotyku nie znam
Myśli mądre
Piękne nuty
Wrażliwe serce
Może zdjęcie
Kwiaty w ogrodzie
Smutek czy szczęście
Prawdę mówiąc...nie wiem
Czy to ma znaczenie
Kocham!
Nie liczy się nic więcej - Kocham
Świadomość że jeszcze coś czuję
Potrafię wiele dać...Cenna
Szkoda że miłość nie jest wzajemna
Boli to strasznie - taki świat uczuć
Niezrozumiały jest właśnie
Tęsknie za Tobą
Nie wypowiem tego - sił mi brakuje
Serce protestuje
Tylko zapisuje myśli moje
W martwym punkcie ciszy stoję
Bardzo boję się zimy...

Zapis z dnia
14.09

11.10.2021
17:15

281 866 wyświetleń
2734 teksty
35 obserwujących
  • Odys syn Laertesa

    13 October 2021, 10:58

    "piętno" Boga "zazdrosnego" w nas... Czystej miłości - pragnienia, które tylko On spełnić potrafi... Stąd tęsknota i "ból", niezrozumiałe, niezasłużone, mają swój sens i cel...
    "Niespokojne jest serce człowieka, dopóki w Tobie nie spocznie..."
    https://youtu.be/_SGhbpiq4_k

    Video _SGhbpiq4_k
  • kukaczka

    11 October 2021, 18:50

    ..uczucia.. i nie bój /my/ się zimy, przetrwasz (jak co roku)
    i pięknie jest, tworzą się marzenia, będą wspomnienia..
    Lepiej mieć co wspominać.. niż żałować że się nie posmakowało..🍁

    od igosia