Menu
Gildia Pióra na Patronite

* zlękniona uczuć *

Zrodziło się w otchłani
To dziecię zwane "myśl"
Gdy widzi Ciebie miły
Z uśmiechem ze mnie drwi

Tak w sobie pogubiona
Dotyku pragnąc Twego
Wciąż nie wyrażą usta
Zlęknione słowa tego

Co mogłoby się zdarzyć?
Co powiesz słysząc to?
Że serce mocniej bije
Gdy obok Twoja dłoń

I tkwię tak pełna lęków
I wciąż to dziecię drwi
I pewnie się nie dowiesz
Że siebie oddam Ci...

1135 wyświetleń
17 tekstów
3 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!