Menu
Gildia Pióra na Patronite

~*~Jedna noc~*~


Zrobiło się tak bardzo cicho
Usnął zmęczony psotny wiatr
Zaczęły tańczyć gwiazdek płatki
To biały śnieżek właśnie spadł

Snując dywany w lekki puch
Lecą maleńkie gwiazdki z nieba
Krajobraz zmienił się a mróz
Już polukrował wszystkie drzewa

Tak wyciszony biały świat
Milknie na jedną tylko noc
Bo pierwszy śnieg roztopił się
I znikła już bajkowa moc.

109 621 wyświetleń
648 tekstów
56 obserwujących
  • Naja

    1 December 2013, 17:36

    Bardzo ładny obraz :-)

  • eskimoska86

    30 November 2013, 16:43

    Kocham śnieg...
    Pięknie go opisałaś, dziękuję:)

  • krysta

    30 November 2013, 14:24

    Uroczy wiersz :) Pozdrawiam miło Agnieszko :)