Menu
Gildia Pióra na Patronite

Zrobię sobie herbatę z moich słabości
zaparzę egoizm, pragnienia i troski
nie dodam cukru, wcale a wcale
wyjdzie gorzka i to wspaniale

Twarz odbita w kubka otchłani
spogląda na mnie z otwartymi ustami
nic nie powie, bo nie wypada
by pierwszy nie mówił pan, lecz jego zjawa

Cisza zapamiętana niech będzie na wieki
jako obłok spokoju, ciepły i miękki
a nie broń krzywdząca ludzi
nie każda cisza człowieka trudzi

775 wyświetleń
8 tekstów
0 obserwujących
  • Sylwuchna

    20 November 2012, 19:55

    Dobry wiersz : )

  • AutumnalMoth

    20 November 2012, 19:48

    Proszę :)

  • Hayley

    20 November 2012, 19:38

    Inspirujące .. Dziękuje :)