Menu
Gildia Pióra na Patronite

Dopóki

zranione palce ostrzem igieł
wyrazy w chaotycznej bez linii zszyte
kartki te białe odsunięte zmyte
w niebieski atrament rozlewa ciszę

żebraka dłoń drżąca
wiary nie stłumi jeszcze
dopóki coś tam stuka kołysze
choć pisać nie umie wiersz napisze

[ od przyjaciela Piotr ]

52 541 wyświetleń
642 teksty
48 obserwujących
  • Efemeryda60

    30 May 2012, 01:23

    Poruszył mnie ten wiersz do tego stopnia, że chcę przeczytać nawet tę ciszę ;)