Menu
Gildia Pióra na Patronite

Gizd i frela

Z przymrużeniem oka :)
_____________________________

Każda dzioucha chce mieć wonder szlajer,
Rad mieć i szpas ze swego szaca.
Każda frela fest pragnie, by libling miał praca
I galant nie elwer był, ale dupny hajer.

Ona plisynrok założy, popyli do niego,
On kusik jej i leluje woniejące wręczy
I ino patrzeć, jak karlus przy niej klęczy,
Patrzeć na gizda wysztiglowanego.

Lecz wyszło - hajer to chachor i ożyrok
I w byzach jak na fedrze rajzuje do Usi,
Więc frela bałamotna ślimicze durch ino
W ramionach omy, opy i mamusi.

21 171 wyświetleń
266 tekstów
27 obserwujących
  • funeralofheart

    3 December 2016, 21:19

    Tak, to w ogóle jest najważniejsze :)

  • M44G

    3 December 2016, 21:18

    funeralofheart Mosz recht. Najważniejsze aby się przajali.

    https://www.youtube.com/watch?v=UzvB3vAUEdI

    Video UzvB3vAUEdI
  • funeralofheart

    2 December 2016, 17:23

    Ciekawe słowo właśnie :) Nie jestem Ślązakiem, ale przyjrzałem się gwarze śląskiej i jest naprawdę niesamowita

  • silvershadow

    2 December 2016, 16:49

    Hehe, dobre, sympatyczny ten "ożyrok" - oczywiście z przymrużeniem oka.
    Fajny tekst ;-)