Menu
Gildia Pióra na Patronite

***

zostaw
rozluźnij palce
niech leci
trzaskiem znikając

(nie)patrz na pusty obraz
w dwudziestym czwartym widoku
na nieaktualną przyszłość
oznajmiając przecież odchodzi
cicho stąpając po planach
wciąż zbyt wolna
by ją można było
odwlec

pod skórą
materiał ukryty
chwałą niepamięci

czujesz jak się zapada
jak rwiesz go na strzępy

4167 wyświetleń
80 tekstów
10 obserwujących
  • MglistyPoranek

    6 September 2014, 12:49

    Dziękuję, że nadal zaglądasz :)
    Choć czasu coraz mniej, a powodów ciągle więcej - próbuję jakoś pogodzić wszystko ze sobą.
    Pozdrawiam :)

  • Adnachiel

    5 September 2014, 10:52

    Jak to dobrze Mglisty Poranku, że nadal piszesz i pojawiasz się tu czasem.
    Wiersz piękny.
    Pozdrawiam :)