Menu
Gildia Pióra na Patronite

Chińskie danie

Zostawiłem resztkę ryżu
jest afera
cholera jasna
zdzieram z twarzy skórę
mięśnie strzelają jak sprężyna
w chińskiej wiatrówce

Życie nie jest lekkie
jak obyczaj czeski
na ekranie
i kąpane w piwie piersi
otoczone zarostem pod pachami

Od tego wszystkiego
Hrabala wolę
i nieskończoność w garze
do którego zaglądają wrony

128 104 wyświetlenia
1427 tekstów
95 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!