Menu
Gildia Pióra na Patronite

Zostawcie mnie tu, proszę...

Zostawcie mnie tu, proszę… W cieniu tego drzewa.
Już w życiu więcej mi nie potrzeba.
Pragnę by życie toczyło się dalej,
Byście dążyli do szczęścia wytrwale.

To już jest kres mojego życia,
Zostały wspomnienia i wieczne uczucia,
Póki mogę mówić, powiedzieć chce jedno:
Kocham was i będę się modlić za was, na pewno.

Kładę się powoli, w cieniu tego drzewa,
Noc stopniowo dzień już przyćmiewa.
Jestem jak drzewo co widzi, co słyszy, co czuje,
Lecz tylko tyle, niczym więcej się nie przejmuję.

Zostawcie mnie tu, proszę… W cieniu tego drzewa.
Myśli moje wszystkie odlatują wprost do nieba,
Miłość moja do was z serca się wyrywa,
Łza bezwładnie po policzku spływa…

Zostawcie mnie tu, proszę…
Wszystkich was w sercu moim noszę,
Lecz zostawcie mnie, chcę iść wprost do mego Ojca,
W stronę zachodzącego słońca.

6574 wyświetlenia
88 tekstów
3 obserwujących
  • krysta

    25 November 2012, 21:39

    Piękny-zamurowało mnie.Każde słowo w wierszu boleścią wypieszczone.pozdrawiam
    Dziękuje .

  • misiek45

    25 November 2012, 21:24

    Wiersz godny przeczytania:)