Menu
Gildia Pióra na Patronite

Dzieci świata słów

zostaliśmy narodzeni
z myślą w słowie pisanym
jesteśmy solą tej ziemi
drażniącą oczy zastanym

prawdą kłujemy w źrenice
aż wielki mruczy i syczy
psujemy stare porządki
jak szkodnik plony pszenicy

i choćby skórę ździerali
i sieczką rany drażnili
tym co na fałszu zyskują
poeci nie będą mili

48 114 wyświetleń
592 teksty
92 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!