Menu
Gildia Pióra na Patronite

Ciało

Zostałem zdradzony przez własne ciało.
Nawet ono nie wytrzymało ze mną do końca
dni, których już nikt mi nie odda, jesienna słota.

A gdybym tak miał ciało inne, estetycznie zwinne
pełniejsze życia i pełne spełnienia, wolniejsze
kim byłbym piękniejszy ? czy sobą jeszcze ?

Zostałem zdradzony przez własne ciało
nie lubię go za to, chociaż ze mną zostało

27 353 wyświetlenia
174 teksty
4 obserwujących
  • Cris

    14 October 2015, 22:29

    wymowny i porusza...