Menu
Gildia Pióra na Patronite

Taki jeden

Teksty z obrazami - Taki jeden - exsilentio
Taki jeden - exsilentio

Zostałem sam.
Najtrudniejsza cisza cieni.
Już nic się nie zmieni.
Zakręcony kran.

Śpiewałem, płakałem, milczałem.
Śnieg stopniał,
Choć mróz doszedł najwyższego stopnia.
Nie chciałem.

Wyrwany z bruku ulicy
W przydrożnej trawie zasypia.
Czara bez słowa wypita.
Boleśnie milczysz.

Inne bagaże na mrówce i słoniu,
Tylko upadek taki sam.
Zakręcony kran
I ślady Twoich dłoni.

Quid Quidem

41 485 wyświetleń
573 teksty
6 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!