Menu
Gildia Pióra na Patronite

Kilka kroków w miejscu

zostałaś na zawsze
choć nigdy nie zagrzałaś miejsca
siadając w starym fotelu

byłaś częściej niż oddech
niż bicie serca
w moim ciele

wdychałaś smak herbaty
w chłodne popołudnia
z jednej filiżanki
w innych domach

szukałaś dłonią we śnie
mojej dłoni
zastępując ją
kawałkiem satyny

z nosem przy szybie
w dziś dzień
liczę krople na szybie
tylko z dwóch stron

bo jest wszystko
i jesteś Ty
ale inny dom

11.09.2013

http://www.youtube.com/watch?v=G7mk2lDgdSE

16 289 wyświetleń
237 tekstów
71 obserwujących
  • zapach_bzu

    9 May 2015, 20:48

    Przepiękny wiersz... Zatrzymał mnie.

  • Insomniaa

    19 September 2013, 16:13

    Piekny :)

  • zugimihau

    12 September 2013, 09:56

    Dziękuje:)

  • Pechowa_

    12 September 2013, 08:27

    Cudowny wiersz... zatrzymał Mnie, zabieram ;)