Menu
Gildia Pióra na Patronite

Dawidowicze

Został tylko stary zegar
opuszczony przez zlepki kukułki
pajęcza nić na srebrnej ikonie
zimny piec mrokiem płonący
sztuczne kwiaty co dawno przekwitły

Został obraz z przodkami rodziny
mętne lustro bez blasku odbicia
kartki wspomnień w słonej zalewie
kilka wierszy gromnica i Biblia

Biały obrus tęskniący za chlebem
rzędy cieni samotnych aniołów
skrawek okna pływający w kroplach
deszczu pustki padającej ciszy

27 468 wyświetleń
322 teksty
7 obserwujących
  • motylek96

    14 December 2012, 09:23

    dobry, aczkolwiek ostatnia zwrotka zagrala najbardziej

    milego dnia:)