Menu
Gildia Pióra na Patronite

Luka w psychice.

Z ogromnym hukiem padam na ziemię,
ledwie oddychając,
wstaję z wielkim trudem,
lecz próbuję brnąć do przodu.

Na mych ustach pieśń,
a w refrenie jej :
''Nigdy dla nikogo być ciężarem''.

Pragnę walczyć o siebie,
innych sobą wciąż nie martwić,
sama walczyć i wygrywać
z przeciwnościami losu.

Dla Ciebie nieznany człowieku,
jest to zbyt egoistyczne
albo zbyt zuchwałe.

W mym pojęciu sobą być,
to ze sobą trwać.
A gdy nawet źle jest,
to pomimo zła WCIĄŻ żyć.

22 616 wyświetleń
320 tekstów
63 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!