Menu
Gildia Pióra na Patronite

Oczy Pana

zobaczyłam Twoje oczy
pełne blasku
i miłości
mnóstwo ciepła
w nich znalazłam
ileż było w nich czułości

kiedy w oczy Twe
spojrzałam uśmiech
rozpromienił twarz
choć jeszcze
nie przeczuwałam tego
co mi chciałeś dać

prowadzisz mnie
jak swe dziecię
po krzywiznach mego życia
choć już z trochę
wiem o świecie
nie przestajesz mnie zadziwiać

w głębię oczu Twych
wpatrzona serce
swoje Ci oddaję
bym miłością otulona
do celu szła
ze spokojem

niech nie mąci nic
widoku który
w swej pamięci skryłam
pragnę z Tobą
kroczyć drogą nawet

jeśli jest krzyżowa

31 408 wyświetleń
287 tekstów
5 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!