Menu
Gildia Pióra na Patronite
Wiersz

Liść

Zobaczyłam cię tamtego razu samotnie
gdy przechodziłeś alejami wspomnień
ustami oblanymi milczeniem całowałeś
uschłe liście obracając je na drugą stronę

siedząc na ławce w szumiącym o tobie parku
zamknęłam oczy pod zasłoną z powiek
gdy wiatr zakrył ostatnim liściem słońce
zadrżało serce starej wierzby i moje.

16 113 wyświetleń
129 tekstów
38 obserwujących
  • Giakonika

    28 April 2021, 19:39

    Cudowne, po prostu cudowne wersy.

    od Fergus, Grafit, Hares
  • Kamil Borkowski

    16 July 2014, 20:20

    jak Pani pięknie pisze :) jestem wielbicielem :))))