Menu
Gildia Pióra na Patronite

Zdjęcia

Zobaczyć mogę Twój uśmiech,
lecz on zbyt smutny bez słów.

Na fotografii nie ma miejsca na Twój głos.

Mogę widzieć Twe oczy, lecz nie odbiję się w nich jak nów.

Księżyc uchwycę, lecz zapachu nocy nie zatrzyma kartka papieru.

Mogę objąć horyzont,

zachód słońca, kwiaty i drzewa,

ale nie mogę zobaczyć jak pachnie bez, czy skowronek śpiewa.

I mogę sfotografować Ciebie,

lecz miłości nie zobaczę.

Bo miłość widzi się wtedy,
gdy przestaje się wzrokiem patrzeć.

26 107 wyświetleń
250 tekstów
15 obserwujących
  • MartynaR

    7 May 2014, 15:43

    Dziękuję ślicznie ;)

  • dana1596

    7 May 2014, 14:14

    miłość to nie słowo...lecz obecność w sercu i duszy...oczy tego nie zobaczą, wiersz - sama poezja, fiszka gwarantowana, pozdrawiam

  • krysta

    7 May 2014, 10:47

    Pięknie...
    ''Bo miłość widzi się wtedy,
    gdy przestaje się wzrokiem patrzeć.''

    Pozdrawiam :)