Menu
Gildia Pióra na Patronite

Co przyniósł dzień

Zobaczmy co dzisiaj przyniósł dzień
Twój wzrok, uśmiechu czar, słodki głos
Chmury po niebie szarpią się
Zaraz rozstania nadejdzie chwila
W głowie będę poszukiwał dróg.

Samotność sprowadza zło
Nikt nie powinien czuć tej sytuacji
Która spływa po policzkach rzęsiście tak
Pocieszeniem będzie chwila w której
Znowu każdy z momentów spełni się.

Jadąc szybko tak niczym sam wiatr
Czuje się kochany dlaczego więc
Boję się nieustannie tak, że pokaże się zły znak
Panika weźmie górę a nikt inny nie uwierzy już.

Widzisz co i jak w moich oczach kryje się
Pozwól, że na nowo otworze bramy
Abys czuła się boginią nie tracąc zupełnie nic
Wznosząc obraz Twój kilku gapiów patrzy się

Aksamit każdej chwili pozwala się zatopić
Czule w nocy blask, a z kolejnym dniem
Mieć świadomość cudownego ognia
Twojej duszy. Która codziennie ogrzewa

Znowu będę doprowadzał Ciebie do uśmiechu
W końcu jak można bez niego trwać?!
Tłum gapiów wreszcie może rozejść się
Bo miłość uderza w każde okno

Chce się wedrzec tam gdzie nie był jeszcze nikt
Może się uda, może każda z chwil
Pozwoli nacieszyc się Twoim uśmiechem
Wiedząc jak ważny to był dzień!

5452 wyświetlenia
54 teksty
1 obserwujący
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!