Menu
Gildia Pióra na Patronite

Zobacz
miasto śpi
a ty
trzymasz mnie za rękę
i patrząc przed siebie
milczysz
jakbyś chciał obudzić wolną przestrzeń
niczym wiatr
układający sny
a w parku
ławka
posiada jeszcze wolne miejsca
czeka
aż ogrzejesz ją
ciężarem swego serca
północ wybiła
a ty
popijasz napój bogów
jakbyś chciał wejść
w posiadanie tego
co jest nieopodal twych uczuć
zaplątane chwile
biegną alejką
słychać szelest
spadających myśli
i cichy oddech
który na chwilę
zamiera
w pocałunku ognia
a ty
spojrzeniem układasz marzenia
wpatrując się w cień
swojej wyobraźni
tęsknotą
wprawiasz go w ruch
i biegniesz
chcąc zdążyć
przed otwarciem powiek
marząc
by sen się spełnił...

4242 wyświetlenia
48 tekstów
3 obserwujących
  • Cris

    19 October 2016, 14:18

    Zatrzymał mnie...b.ładny. :)